Osvojení si hygienických návyků u dětí rychle a jednoduše – jak na to? | Hopla

Hračky podle typu

Podle věku

Podle značky

Akce a novinky

Osvojení si hygienických návyků u dětí rychle a jednoduše – jak na to?

Osvojení si hygienických návyků u dětí rychle a jednoduše – jak na to?
Osvojení si hygienických návyků u dětí rychle a jednoduše – jak na to?
Fieldset
hopla
15. 3. 2024
0 komentárov

Vedení dětí k hygienickým návykům je důležitou součástí jejich výchovy. Pomocí vhodných postupů či nástrojů, jako jsou edukační hračky, můžete poměrně snadno naučit své děti důležitým hygienickým návykům a zajistit, aby se staly součástí jejich každodenního života. Pojďme se společně podívat, jak na to.

1. Začněte včas

Výchova dětí k hygienickým návykům by měla začít už od útlého věku. Ukažte jim, jak si správně umývat ruce, čistit zuby a starat se o své tělo. Čím dříve začnete, tím přirozeněji si dítě vytvoří jednotlivé hygienické návyky.

2. Zajímavé edukační hry

Děti se nejlépe učí prostřednictvím hry. Ani při osvojování si hygienických návyků tomu není jinak. S edukačními hračkami můžete efektivně motivovat děti k jednotlivým činnostem. Nechte je experimentovat, objevovat a učit se hravou formou.

3. Vytvořte rutinu

Vedení dětí k hygienickým návykům vyžaduje vytvoření rutiny. Stanovte si jasný harmonogram na mytí rukou, čištění zubů a starost o tělo. Časový harmonogram dětem pomůže pochopit, že tyto činnosti jsou součástí jejich každodenního života a že jsou důležité pro jejich zdraví. Udomácňování se v časové následnosti kroků při jednotlivých úkonech spojených s hygienou vašim dětem skvěle pomůže i naše obrázková hra Krátké příběhy - Hygienické návyky.

 

Dítě a hra Krátké příběhy Hygienické návyky

4. Buďte příkladem

Děti se hodně naučí pozorováním a následováním příkladu svých rodičů i co se týká hygienických návyků. Proto je důležité, aby v první řadě sám rodič dodržoval správné hygienické návyky, chodil na preventivní prohlídky a byl dobrým příkladem pro své dítě. Když děti uvidí, že si dáváte záležet na čištění zubů a mytí rukou, budou mít větší motivaci to dělat i ony.

5. Komunikujte a vysvětlujte

Součástí vedení dětí k hygienickým návykům je také komunikace a vysvětlování. Vysvětlete jim důvody, proč je důležité mít čisté ruce a zuby a jaký dopad může mít nedodržování správných hygienických návyků na jejich zdraví. Seznamte je také se správným používáním hygienických produktů, jako jsou mýdlo, zubní pasta a zubní kartáčky a vysvětlete jim, že jsou to jejich kamarádi. Při vysvětlování důležitosti ústní hygieny vám skvěle pomůže maňásek Zubajdo. Nasaďte si ho na ruku a povězte dětem, jak se o něho správně starat a jak se vyhnout zubnímu kazu. Děti budou zaručeně nadšené a odhodlané bojovat proti zubnímu kazu, aby zachránily našeho Zubajda.

Maňásek Zubajdo

Zobrazit Zubajda

Vytvoření hygienických návyků u dětí není jednoduchý úkol, ale s vhodným přístupem, láskou a trpělivostí to může být v konečném důsledku velká zábava. Doufáme, že i díky našim tipům a edukačním hračkám zvládnete tuto úlohu hravě.

 

Ohodnoťte tento článek
Average: 5 (1 vote)
Autor: hopla
O mne:
Jsme tým odborně školených lidí, který se rozhodl po pozitivních ohlasech ze strany školek a škol posunout naše zkušenosti ohledně vzdělávání a výchovy dítěte s cílem rozvoje jeho dovedností i směrem k vám. K rodičům, kterým záleží na vzdělávání dítěte už od útlého věku. K dětem - badatelům, které neúnavně zkoumají tento svět a baží po odpovědích na jejich zvědavé a nikdy nekončící otázky.

Přidat komentář

Sdílejte tento článek

Nezávadné materiály

Hygienicky nezávadné, testované a certifikované podle norem EU!

V ČEM JSME VÝJIMEČNÍ?

Poradenství, inovativnost a široký výběr edukativních hraček!

Rychlé dodání

Doručíme Vám balík i do 24 hodin, kdekoli v Česku!